Tradiții de sărbători cu mașina de tocat carne
A venit vremea să avem porcul nostru,
unul global, cu dungi albe și negre,
să-l tăiem după tradiție, să-l preparăm cu toate
condimentele lumii, cu sarea crizelor planificate.
Așa îmi sugerează iubita în ultima vreme,
o face cu un simț perfect al dragostei,
să prindem noi sub degete carnea zdrobită,
sub cuțit, între fălcile mașinii de tocat carnea.
Am cumpărat una electrică, are un buton mare și roșu,
așa cum președintele Americii are pe biroul său,
e performantă și generează metrii buni de cârnați roz
precum pălăria lui Marilyn Monroe.
Mi-e teamă să-i spun iubitei că organele porcului
se pretează la transplantul de organe la om,
că există o compatibilitate perfectă între victimă și călău.
Foamea ne face pe toți mai buni și
mai egali în fața lui Dumnezeu.
Și, uite, avem impresia că suntem stăpânii perfecți,
că avem aceeași religie veche, aceleași tradiții
și aceeași capitală în care Van Gogh
și-a tăiat urechea în fața oglinzii.
C Stancu
Chapeau
RăspundețiȘtergere