vineri, 17 noiembrie 2017

Un haos bine promovat: Revoluția sexuală?!

Un subiect fierbinte si de actualitate e hartuirea sexuala. Dezvaluirile mai zilnice facute de femei in SUA si Europa aduc in prim plan aceasta mare rautate a revolutiei sexuale. Dezvaluirile au inceput cu luni in urma cu acuzatii aduse de mai multe femei impotriva producatorului de filme american, Harvey Weinstein. Au urmat apoi altele, iar la scurt timp femei care lucreaza in Parlamentul European au facut si ele dezvaluiri similare despre hartuirea sexuala in Parlamentul European. Barbatii au inceput si ei sa faca plangeri similare, acuzind pe unii actori din Hollywood de agresare sexuala. Iar in ultimele saptamini acuzatii deosebit de ingrijoratoare, inclusiv pedofilie, au fost aduse la adresa lui Roy Moore, candidatul republican la Senatul SUA din statul Alabama. Alegerile urmeaza sa aibe loc pe 11 decembrie si e prea tarziu sa fie inlocuit. Comentatorii prezic succesul democratilor, ceea ar reduce majoritatea republicana in Senat de la 52-48 la 51-49.
 
Ce se intimpla? Nu e greu de intuit ca agresarea sexuala impotriva femeilor este o consecinta a revolutiei sexuale. In anii 60 si 70, ani care au cunoscut o explozie fara precedent a pornografiei,  prostitutiei si divortului, si un declin la fel de drastic al casatoriei, revolutia sexuala a transformat femeile intr-o comoditate. In loc ca ele sa se bucure de mai mult respect, demnitatea lor a fost subminata de generatii noi de tineri care nu au stiut cum sa se comporte cu femeile. Nici societatea nici scoala nu i-au invatat aceasta norma elementara de conduita. Asta se vede si in justificarea data de Weinstein pentru comportamentul lui zicind ca "a crescut in anii 70". Au fost ani in care respectul reciproc intre cele doua sexe in Occident s-a atrofiat din cauza feminismului si a revolutiei sexuale, barbatii si femeile devenind vrajmasi. Feministele au cerut sa nu mai fie tratate de catre barbati ca "doamne", sa nu li se mai dea flori (ori martisoare), ori sa li se deschida usa, din politete, iar barbatii au raspuns pe masura. Daca pina atunci bunul simt si respectul definea relatiile dintre barbati si femei, decenta a cedat loc adulterului, escapadelor sexuale, pronografiei, si a cautarii placerii in relatii sexuale cu persoane multiple. In timp, acest mod de gandire a incept sa se manifeste nu doar in dormitoare si cluburile de noapte ci, incetul cu incetul, si la locul de munca. In 1986, in Statele Unite hartuirea sexuala la locul de munca a fost desemnata de catre Tribunalul Suprem ca o forma de discriminare sexuala si interzisa. De atunci, zeci de mii de femei, ori poate si mai multe, au lansat actiuni de hartuire sexuala in instanta. Si nu numai ele. In 2002, Tribunalul Suprem a interzis hartuirea sexuala la locul de munca intre persoane de acelasi sex, iar anual pina la 10% din toate actiunile judecatoresti de hartuire sexuala din Statele Unite implica hartuire sexuala intre persoane de acelasi sex.
 
Hartuirea si agresarea sexuala se manifesta si in Romania si ne caracterizeaza si pe noi romanii de multa vreme. Este un comportament pe care il dezaprobam. Cu fermitate. Hartuirea sexuala este un pacat social, un comportament incompatibil cu valorile crestine si bunul simt. O contributie majora a crestinismului la civilizatie a fost interzicerea exploatarii si hartuirii sexuale nu doar in relatiile de casnicie si familie dar si in societate in general. Daca crestinismul a facut un aport fara precedent spre eliminarea hartuirii sexuale, feminismul si revolutia sexuala a zilelor noastre re-institutionalizeaza si re-normalizeaza practicile sexuale pagane, inclusiv exploatarea sexuala a celor vulnerabili. 
 
Sursa:

Alianta Familiilor din Romania
Str. Zmeica nr. 12, sector 4
Bucuresti, N/A N/A, Romania