luni, 5 septembrie 2016

Dacian Muntean: LEGENDE, SENS, ȚARA HAȚEGULUI. Portret și semn de carte



Dacian Muntean este un personaj complex, tânăr și plin de entuziasm, iubește istoria, legendele, personajele care pot marca un secol.
Este, așa cum declară, psihopedagog, cu o licență în pedagogie socială și un master în educație integrată, formator și manager de proiect acreditat, fotograf și videograf cu expoziții în țară și străinătate, un om al comunicării, pregătit să lanseze mesaje către un public interesat de mituri.

A lansat o entitate specială, SENS – Societatea de Educație Nonformală și Socială, şi s-a lansat în proiecte educative și culturale referitoare la Ţara Haţegului.  În același timp, a scris mai scris diverse materiale educative, politici și strategii, dezvoltând un plan pedagogic pentru instituțiile de ocrotire, eficient și simplu, intitulat Educația Trăită Atractiv.

Ca un dedicat cercetător, fotograf şi istoric amator a participat ca unul dintre coautori la scrierea volumului al III-lea al lucrării dedicată Județului Hunedoara, o monografie serioasă și la realizarea albumului Ţara Haţegului – Unde Legendele Trăiesc. De reținut că în anul 2013 a publicat cartea Aventurile şi călătoriile Baronului Nopcsa, în anul  2015 a realizat primele două Legendarium-uri din România, un mod special de comunicare. Pasiunea pentru istoria și legendele Țării Hațegului l-au determinat să scrie și să publice cartea De la Poarta de Fier la Înalta Poartă: 10 Legende Hațegane.


Modul său de a privi cultura se deosebește de generațiile anterioare, este adeptul comunicării sintetice, expresive, cu impact la public. Și parcurge drumul cu pasiune și bucurie. 



 Sursa: Viziting Hateg