vineri, 10 mai 2019

„Scrisori de mai”... Palatul Copiilor Bistriţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean BN, în colaborare cu alte instituții județene: Consiliul Judeţean, Centrul Județean pentru Cultură, Biblioteca „George Coşbuc”, Revista „Mişcarea literară”, Editura Charmides, vor derula, în perioada 1 martie- 31 mai 2019, a V-a ediție a Concursului Regional literar şi artistic „Scrisori de mai”

Scurtă prezentare a Proiectului Regional Scrisori de mai, 2019
 
 
Palatul Copiilor Bistriţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean BN, în colaborare cu alte instituții județene: Consiliul Judeţean, Centrul Județean pentru Cultură, Biblioteca „George Coşbuc”, Revista „Mişcarea literară”, Editura Charmides, vor derula, în perioada 1 martie- 31 mai 2019, a V-a ediție a Concursului Regional literar şi artistic „Scrisori de mai”.
Concursul e structurat pe trei niveluri de învățământ: primar, gimnazial și liceal. Tema constă în scrierea și ilustrarea plastică sau digitală a unei Scrisori.
Anul acesta, așteaptă Scrisori: Personaje din „Carnavalul din poiană”, de Ana și Ion Mureșan (teatru pentru copii, Editura Aletheia Bistrița, 2004), Soarele, după poemul „Scrisoare” (către soare), scris de Ana Blandiana și Inima Poemului, pornind de la „Poemul care nu poate fi înțeles”, de Ion Mureșan, (poem apărut în volumul omonim, la Editura Arhipelag, Târgu Mureș, în 1993).
Toți destinatarii așteaptă Scrisorile în Cutia Poștală a Palatului Copiilor Bistrița și în cutiuțele poștale electronice ale organizatorilor iuliaistrate@yahoo.fr sau silvia_n31@yahoo.com.
Pe lângă aprecierea unor lucrări interdisciplinare de către un juriu de specialitate şi oferirea recompenselor, constând în diplome, cărţi și reviste, cei implicaţi vor beneficia și de o întâlnire reală, autentică cu personalităţi ale culturii române implicate în Proiect, în cadrul Premierii și în ateliere derulate sub auspiciile acestui Proiect. La Palatul Copiilor Bistriţa se va panota o expoziţie cu lucrări reprezentative.
Așteptăm cu interes expeditorii mari și mici! Dorim tuturor multă inspirație și succes!

Organizatorii!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu