joi, 21 mai 2020

Prof. dr. Adrian Botez: Despre ziua de duminică stabilită pe vremea Împăratului Constantin

...Patronul Sacralo-Imperial este o figură strălucită, eroică, legendară... -  ...dar cam ambiguă ... : ”în paralel cu adorația creștină, se închina lui <<Sol Invictis>>” (...eu, personal, nu-l condamn, din punct de vedere spiritual !)...textul ”Crezului” ”a fost impus, la Nikeea (325 d. Hr.), în mod...<<imperial>>” etc.

...Nu s-a botezat decât pe patul de moarte...
...Dar există ceva CERT BENEFIC,  care va rămâne, în veac, așa cum a decis Sfântul Împărat CONSTANTIN - și deosebindu-ne (pe noi, creștinii neo-testamentari !), în mod ferm și definitiv, de evreii vetero-testamentari, numiți, de mulți, ”deicizi”... :
” (...) Potrivit surselor istorice ale vremii, în 7 martie 321 A.D., Împăratul CONSTANTIN dă un decret pe placul atât al creștinilor, cât și al păgânilor, care a schimbat, radical, modul în care omenirea a folosit cele șapte zile ale săptămânii.
Alegerea DUMINICII, ca zi de odihnă, a fost o mișcare politică excelentă. În mod normal, duminica era o zi lucrătoare, dar mulți creștini, din întreg imperiul, o tratau, deja, ca pe o zi de închinare religioasă, cu excepția celor din Roma și Alexandria, care aveau tendința de a prefera ca zi religioasă sâmbăta, Sabatul evreiesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu