marți, 7 august 2018

Noutatea unei știri vechi... Scriitorul român și rădăcinile lumii - Adrian Botez


Prin COMUNICATUL nr.3 al ACADEMIEIDACOROMANE a fost nominalizat domnului profesor doctor ADRIAN BOTEZ drept candidat la, Premiul Nobel pentru Literatura pe anul 2017.

Menționăm că Fundația Academia DacoRomana "Tempus DacoRomania ComTerra" (F.A.D.R."T.D.C"), prin statutul sau legal, este o societate libera, constituita pentru studii și cercetări în domeniul dacoromânisticii - ca știința despre conștiința, acțiunile și inacțiunile națiunii dacoromâne, de la origini până în viitor. Are scopul de a promova și eterniza valorile temporale dacoromânești pe Terra comuna, în tara și în lume.
A.D.R. contribuie, independent de stat, la întărirea legăturilor dacoromânilor din țara cu cei din afara frontierelor țării și acționează, pretutindeni, pentru păstrarea, dezvoltarea și exprimarea identității dacoromânești, sub aspect etnic, cultural, lingvistic și religios, cu respectarea legislației statului, ai cărui cetățeni sunt in prezent.
Senatul ACADEMEEI DACOROMANE, respectând normele interne, a nominalizat drept candidat al ANULUI 2017 la PREMIUL NOBEL pentru LITERATURA, pe domnul profesor doctor ADRIAN BOTEZ, din Adjud, județul Vrancea, nascut la 10.11.1955, la Gura Humorului, județul Suceava - o adevărata conștiința naționala dacoromânească.
S-a făcut un apel către autoritățile romanești, conducerile asociațiilor, fundațiilor culturale din țară și din lume, instituțiile culturale, comerciale, financiare private romanești care apreciază valoarea remarcabila a operelor scriitorului roman să sprijine eforturile necesare pentru traducerea operei domniei sale în câteva limbi de circulație universala.
Cursa a fost lansată, Adrian Botez a intrat în joc bazat pe opera sa. 

Foto: Adrian Botez