joi, 7 februarie 2019

Codul lui Dumnezeu - Când știința redescoperă mesajul fundamental... „Această carte este povestea unei raţiuni de a crede că putem alege şi că posedăm puterea unui nume unic pentru a uni familia noastră globală, în prezenţa neînţelegerilor care, uneori, par insurmontabile” (Gregg Braden).


CODUL LUI DUMNEZEU

Uneori vin spre om mesaje care par neînţelese sau care atrag în mirajul unei lumii care părea ascunsă. Cartea lui Gregg Braden CODUL LUI DUMNEZEU apărută la Editura  FOR YOU  – Bucureşti, 2005 este o carte ciudată pentru că autorul a căutat să transmită celor care o citesc şi celor care nu o citesc, chiar, în mod paradoxal, un lucru esenţial, acela că Dumnezeu şi-a pus semnătura în interiorul nostru, în noi, e un semn care ne marchează. De aceea acest paradox, pentru că mesajul există oricum, poate nu suntem conştienţi de acest lucru, poate nu ni s-a descoperit aceasta, poate nu suntem atenţi, sau nu avem inimă pentru un astfel de masaj, deoarece pe o inimă de piatră nu există posibilitatea să apară, doar pe una de carne, după cum scriu vechile cărţi ale lumii.
Autorul depune eforul de a uni prin textul său mesajul vechi cu ultimele descoperiri ale ştiinţei, dar punând la un loc înţelepciunea veche, vizibilă, cu cea nou, subtilă, dar alunecoasă, rezultînd un lucru cutremurător – Dumnezeu şi-a lăsat mesajul în fiecare celulă din corpul nostru.
Numele lui Dumnezeu este unul ascuns în textele sacre ale evreilor, dar poate în texte mult mai vechi, un Nume tainic, mai mult decât trei litere formal scrise pe piatră, pe pământ, pe piele de animal, pe paipirus. Păstrarea acestui Numele a fost o sarcină importantă a înţelepţilor lumii, pentru că omul slab, s-a temut de om, omul iniţiat s-a temul de cel neiniţiat.
Viaţa are la bază patru elemente- hirogen, azot, oxigen, carbon, care intră în structura ADN-ului. Surpriza vine în momentul în care schimbând cele patru litere din Numele Celui Prea Înalt cu cele patru elemente de bază, ni se relevă faptul că întreaga viaţă este creată din diferitele combinaţii ale Numelui Prim a lui Dumnezeu, Cel care poate fi înţeles ca „Eternul”.  Semnificaţia literor sacre este „în interiorul corpului” şi este gravată în codul genetic.  Rezultă că fiinţa umană are o moştenire comună, că viaţa este legată de viaţă, că existenţa mesajul nu e un lucru la întâmplare, ci că suntem creiaţi.

Cartea ne propune o nouă ştiinţă – gematria, ştiinţa care leagă numerele de litere şi semnificaţia profundă a acestei legături. Cartea este la limita speculaţiei, a ştiinţei, a textului sacru. Cine cunoaşte elemente din vechile limbi ale lumii, cine are dragoste de cunoaştere şi care este pasionat de lucruri profunde va avea o bucurie secretă, dar va trebui să rămână la dispoziţia lui Dumnezeu, pentru că este pus în lumină secretul din trecut cu proiecţia viitorului legat de om ca fiinţă pe pământ, cel care poate distruge sau poate păstra ceea ce este viu, ce iubeşte şi ce are sens, pentru că facem parte din prima generaţie care ar şansa să fie o generaţie de părinţi ai unei lumii de pace, un altfel de lume, totuşi. Cartea este o carte a unui vizionar, a unui carturar care vrea să ne atingă inimile cu puterea de a spera.
Autorul a simţit nevoia unei note introductive, argument dar şi modalitate de iniţiere, pentru că misterul ne oferă semne, indicii, ne arată într-un fel calea şi pentru că diferenţele dintre noi sunt argumente pentru a rămâne uniţi, conservând viaţa ca dar venit de Sus.  El pune accentul pe faptul că teoria se întâlneşte cu argumentul real, palpabil pentru că puterea cerească este în noi mai mult decât credem. Tot ce este viaţă vine din Dumnezeu şi în Numele Lui. În scrierile vechi este acest mesaj, dăinuie, în fiecare celulă din corpurile vii este acest mesaj la fel ca pe un pergament sacru, de aceea acest mesaj trebuie aplicat în vieţile noastre, pentru a rezista în viitor pornind de la lecţiile trecutului.
Sunt motive pentru a deveni credincioşi, pentru a crede, cunoaştem puţin şi de aceea ne putem apropia de Cel Prea Înalt doar prin credinţă. Cartea are şi câteva note de final, scopul este acela ca fiecare dintre noi, conştineţi de măreţia mesajului pe care îl purtăm să dorim a conserva viaţa, pacea, de a evita căderea în Marele Nimic.
Autorul este un important scriitor contemporan şi publicul românesc îl poate cunoaşte prin această carte, dar şi prin altele, ca EFECTUL ISAIA – un best seller. El a insistat în roul copleşitor al spiritualităţii în tehnologie ca fost inginer de proiectare în sisteme informaţionale, fiind un lider în lumea occidentală care militează pentru unirea dintre înţelepciunea trecutului, cu ştiinţa, cu tehnologia şi pacea viitorului. A unit în viaţa sa pregătirea în domeniul ştiinţelor exacte cu accesul direct  la templele, la mânăstirile  trecutului şi la scrierile de început atât cât ni s-au păstrat, pentru a le aplica în vieţile noastre astăzi şi mâine şi să le putem desăvârşi.
Despre carte autorul mărturiseşte: „În primăvara anului 1990, am renunţat la carieră de succes ca inginer şef în proiectarea de sisteme informaţionale în domeniul aerospaţial şi al industriei de apărare, pentru a mă dedica, complet, muncii de elaborare şi de prezentare a unor astfel de principii ale unităţii”.
El continuă: „Această carte este povestea unei raţiuni de a crede că putem alege şi că posedăm puterea unui nume unic pentru a uni familia noastră globală, în prezenţa neînţelegerilor care, uneori, par insurmontabile”.  
Din păcate unele cărţi au nevoie de argumente din partea autorului pentru că puţini mai ştim că legătura directă între literele vechi ebraice şi elementele chimice care susţin viaţa, sugerează faptul că veche scriere Sepher Yetzirah este o prezentare foarte precisă a activităţii lui Dumnezeu, carte care se foloseşte de literele care îi formează Numele ca elemente chimice, pentru a crea universul într-un  demers divin care uneori alunecă printre degetele noastre oarbe.
Cartea merită citită pentru este un argument pentru a căuta să decoperi/ rămâi lângă Dumnezeu.
Ceea ce este important pentru lumea creştină e că se confirmă încă o dată şi într-un alt mod că Dumnezeu a vorbit desăvârşit prin Iisus Hristos. Recitind Evangheliile vom descoperit că Iisus a spus că Împărţia lui Dumnezeu va trebui să o căutăm în lăuntrul nostru, tot El a afirmat că pentru a avea credinţă trebuie să-L cunoaştem pe Dumnezeu şi pe Fiul şi să privim la tot ceea ce face El pentru că avem astfel posibilitatea de a primi revelaţia. 
De multe ori lucrurile importante sunt cunoscute de oameni simpli care, smeriţi, citind Scriptura ştiu ceea ce oamenii de ştiinţă se străduiesc să afle prin mijloacele specifice complexe şi uneori la limita riscului.
Meseriașii breaking news nu au timp de coduri eterne…

Constantin Stancu
Vara, 2006, oricând -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu