joi, 5 mai 2022

RĂNILE DE PE TRUPUL NOSTRU... 2022. Poeme tăceri, antologie născută din viața cea de toate zilele și editată de Lidia Vianu. Semnal, argumente, lecturi necesare

 

9 mai 2022
Comunicat de Presă

Ediție online
Contemporary Literature Press,
sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din BucureștiThe British Council, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România  și Muzeul Național al Literaturii Române

anunță publicarea volumului
Rănile lor pe trupul nostru... 2022
ISBN 978-606-760-204-3

antologie editată de Lidia Vianu


Poemele--tăceri

            Această antologie născută din viața noastră cea adevărată a pornit la drum cu un principiu: să ocolească îndoctrinarea. Political Bullying este condamnabil.
            Titlul, luat din poemul Anei Blandiana, este ușor de înțeles: rănile, trupurile, drama umană---sunt mute. În paginile care urmează, cu adevărat vii sunt poemele--tăceri.
            Majoritatea textelor sunt proză lirică, deși aparent sunt în versuri. Versul este un subterfugiu: el ascunde exacerbarea suferinței în spatele cortinei frumosului. Am acceptat și câteva texte luminoase, care uită de realul imediat. Am făcut acest lucru pentru tandrețea lor irezistibilă, pentru dragostea de viață---care este, la urma urmei, tema esențială pentru noi toți.
            Cartea aceasta începe cu „Nu avem destulă imaginație / să vedem rănile lor / pe trupul nostru” (Ana Blandiana), și se încheie cu „Dacă va fi război, / (...) poate că voi muri fericit / și cineva va scrie o poezie despre asta” (Péter Deményny). Oricât aș căuta, nu am o explicație mai bună pentru acest volum.

Rănile lor pe trupul nostru... 2022. Antologie editată de Lidia Vianu, se lansează oficial pe 9 mai 2022, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/ranile-lor-2022.html

Contemporary Literature Press vă invită să accesați website--ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați--vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro

coperta.gen.press.jpg

Link comun, Metoda Lidia Vianu în 7 volume
Email not displaying correctly? View it in your browser.
Contemporary Literature Press

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu