joi, 6 iunie 2024

Arta pierdută a copilăriei cu Isabela Maria Hașa

 

Fascinația copilăriei cu Isabela Maria Hașa

 

 

În data de 6 iunie 2024, începând cu ora 11, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, cu participarea reprezentanților din Asociația Oamenilor de Cultură și Artă din Județul Hunedoara  (ASOCA), în sala de lectură a bibliotecii, s-a desfășurat cu entuziasm  evenimentul cultural prilejuit de lansarea cărții Păpușa pierdută, București: Editura Cervantes, 2024, autoare Isabela Maria Hașa. Artistă la Teatrul din Deva și autoare de cărți, ea s-a arătat entuziastă și a oferit o rețetă inedită, participativă, mai ales din partea copiilor prezenți în sală. O zi în care scriitorii şi poeţii hunedoreni, alături de iubitorii de poezie, bibliotecari și reprezentanții presei hunedorene, precum și a numeroși copii veseli și deschiși, au sărbătorit  evenimentul. Copiii au pus numeroase întrebări legate de carte, iar Isabela Maria Hașa a răspuns cu promptitudine, lansând numeroase trimiteri la anii fericiți ai copilăriei, precum și o paralelă cu anii copilăriei de astăzi.


În curtea bibliotecii organizatorii au prezentat pe panouri publicitare, în format mare, evenimentele culturale din județ, plus câteva mese și bănci aranjate pentru cei mici, care au umplut curtea de râsetele și voioșia lor molipsitoare.

Evenimentul a fost deschis de domnul Ioan Sebastian Bara, directorul bibliotecii județene, care a avut cuvinte calde pentru autoare și pentru cei prezenți, a citat din activitatea acesteia și a remarcat numărul important de participanți, mai ales a copiilor.

Educatoarele au făcut o frumoasă prezentare a cărții, a anilor copilăriei, a frumuseții în jurul părinților, bunicilor, educatoarelor.

Actrița Isabela Hașa a recitat câteva fraze din cartea lansată în data de 6 iunie 2024.

Isabela Maria Hașa a acordat autografe pe noua carte dăruită celor prezenți, a ținut să aibă cuvinte calde pentru fiecare și să mulțumească prietenilor care i-au fost alături.

La finalul evenimentului, domnul Ioan Sebastian Bara a invitat pe cei prezenți să realizeze o fotografie de grup în curtea bibliotecii. Cei prezenți au schimbat impresii, cărți, au salutat evenimentul, entuziasmul și bucuria de a fi reclădit împreună, pentru câteva ore, frumusețea copilăriei,  s-au întreținut la o agapă literară…

Biblioteca a fost, pentru câteva ore, un loc al bucuriei, pasiunii pentru literatura destinată copiilor, a dreptului la inocență.

 

A consemnat

Constantin Stancu

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu