marți, 26 iulie 2022

Nimeni nu vine în lume de capul lui... Viața la vedere, de la vamă la inspeția mediului

 

Nimeni nu vine în lume de capul lui, are rolul său în lume. Sunt perioade și perioade în viață. Lui Ezechiel Dumnezeu i-a impus să nu vorbească o perioadă. Tăcea și făcea voia Domnului. Uneori, tăcerea este cel mai puternic țipăt! Plus că trebuie făcută deosebirea între propagandă religioasă și trăirea după voia Domnului. Cea mai puternică acțiune este viața trăită după valorile lui Dumnezeu. Din acest motiv, mulți creștini nu mai sunt credibili deși fac multe. Pentru unii a merge în genunchi în jurul bisericii înseamnă mult. În timpul Războiului de 30 de Ani, se ucidea în Numele Domnului. 


 

A afirma că ești mai cool decât alte denominațiuni creștine devine o acțiune activă apreciată în cultul respectiv. Pentru unii salvarea/ mântuirea vine de la Biserică (neapărat din cultul practicat), pentru alții salvarea/ mântuirea vine de la YHWH etc. 

Societatea s-a tribalizat. 

Binecuvântarea a dus la realizări economice pertinente, așa s-a dobândit puterea economică, ea a deschis calea spre puterea politică. Așa că mulți creștini s-au refugiat în partide, grupări politice etc. Au acționat, la greu. Nu au fost leneși... Dar unde este viața trăită după valorile creștine? Biserici tot mai goale, îmbătrânirea membrilor din biserică, biserici tot mai bogate. Apropo, în anul 2011 afacerile cultului ortodox ajungeau la 12 miliarde euro. La Prislop se colectează anual cam 12 milioane euro. Membrii bisericilor protestante sunt cei mai avuți cetățeni ai orașului, bilanțul lor făcut public o arată. Dar, în paralel, baza de date de la instanțe/ vamă/ primărie/ cartea funciară/ Inspecția în Construcții/ Inspecția în Protecția Mediului arată și modul cum au ajuns la acele rezultate. Ne mirăm că vin pandemii? Crize? Războaie? Secetă? Sigur, agresiunea asupra mediului este tot mai mare, natura răspunde și ea la violența omului. 

Etc.

 

C Stancu ©

Foto: Imagine din Ierusalim

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu