luni, 23 septembrie 2024

Semnal: NEXUS, O SCURTĂ ISTORIE A REȚELELOR INFORMAȚIONALE...

 

Va apărea un nou volum Nexus, de Yuval Noah Harari, istoric și autorul a numeroase cărți de formare personală, sociologie istorică. Nexus este o scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA.


„Confruntate cu o nouă generație de boți care pot să se dea drept oameni și să producă în masă intimitate, democrațiile ar trebui să se apere interzicând falșii oameni – de exemplu, boții de pe social media care se pretind a fi utilizatori umani. Înainte de apariția Inteligenței Artificiale, era imposibil de creat oameni falși, așa că nu a scos nimeni în afara legii crearea unor oameni falși. Curând lumea va fi inundată de falși oameni.” Yuval Noah Harari.

Cărți scrise de autor: Suntem de neoprit; 21 lecții pentru secolul XXI; Homo deus. Scurtă istorie a viitorului; Sapiens. Scurtă istorie a omenirii etc.

Va apărea la Editura Polirom, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban, ediție cartonată. Volumul va fi disponibil pe www.polirom.ro și în librării începând cu data de 27 septembrie 2024.

Sursa: Polirom.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu