joi, 20 mai 2021

Iisus al nostru...

 

Iisus este al tuturor. A se vedea genealogia SA! Nu mai amintesc de cele 3 femei de care un evreu s-ar fi depărat, asta dacă nu ar cerut să fie lapidate... Ap. Pavel spunea că Iisus este al Doilea Adam. Asta înseamnă umanitatea deplină, de acolo provin toți oamenii... Chiar dacă unii au scris Scriptura, important este și cine a împlinit-o. Cei care au împlinit-o au fost puși în Iisus (Ap. Pavel). Toți oamenii sunt cumva rude prin Adam, ca trup, cu Iisus, ca spirit. Marea Trimitere (Mt. 28) se referă la toată lumea, nu la Israel... 

În fond, omul a fost creat după Chipul și Asemănarea Sa, acest Chip se mai păstrează în fiecare om, este indestructibil. Depinde de fiecare cum acceptă acest lucru. 

Iată: Iisus este umanitatea deplină și în fața Sa nu mai există diferențe: evreu sau grec, femeie sau bărbat, stăpân sau sclav (Galateni). Am fost scoși la loc larg, oameni buni! 

Așa am gândit la o expunere făcută la un post de televiziune creștin. Acolo se afirma că Iisus este evreu, dacă a înviat, trupul său s-a păstrat… O fi… Dar cred în varianta de mai sus.


Foto: Curcubeu la Hațeg

C Stancu©

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu