sâmbătă, 31 iulie 2021

Ladislau Daradici: O SUTĂ DE CUVINTE (Ed. Biscara, 2021)... Poezia și viața între durere și fericire. Certitudini în noianul de nonsensuri!

 


O sută de cuvinte, este o colecție de poeme inedite, filigranate cu migală de un om al literelor dedicat, surprinzător, prozei, Ladislau Daradici, cunoscut scriitor din Deva, membru al USR. De câțiva ani a reînceput să scrie versuri, dorindu-și publicarea lor după exact două decenii de la unicul, până acum, volum de poezie, „Cocostârcii Domnului, apărut la Timișoara, în 2001. Ladislau Daradici își configurează un canon, acela ca mesajul fiecărui poem să fie purtat de… o sută de cuvinte. De ce așa? Ne răspunde autorul: „O sută de cuvinte: tu ce ai alege dacă ți s-ar îngădui să rosteșți doar atât? Dacă de asta ar depinde viața ta ori a celorlalți… Cum să-ți exprimi iubirea, fascinația ființării, durerea, revolta, teama de neant sau renunțarea în slove puține și simple care să conteze?” - Editura Biscara



Muzeul Național al Literaturii Române a găzduit în data de 24 iunie, ora 17.00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, evenimentul de lansare a cărții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu