joi, 2 noiembrie 2023

Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România acordate în anul 2023 pentru cărțile publicate în anul 2022. Viața cărților, viața din cărți

 

În data de 28 octombrie 2023, la sediul Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România s-a desfășurat adunarea generală a filialei, la convocarea președintelui, scriitorul Cornel Nistea. Cu această ocazia s-au acordat Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România pentru anul editorial 2022. 

Cărțile au fost trimise de membrii filialei și au fost analizate de un juriu format din Cornel Nistea, președintele filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și președinte al juriului, criticul literar Monica Grosu și scriitorul Mircea Stâncel.


Evenimentul, unul de importanță pentru viața filialei, a fost susținut de  Consiliului Județean Alba,  Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Domnului Cornel Nistea a anunțat programul zilei, a făcut o scurtă prezentare a evenimentului și a încurajat scriitorii să se implice în viața culturală a localităților unde activează. S-au dezbătut și alte evenimente din viața filialei, activitatea revistei „Discobolul” și necesitatea ca în paginile revistei să se prezinte texte de valoare, care să pună în lumină și pasiunea scriitorilor din filială alături de ceilalți scriitori din țară, revista fiind una cu expunere națională.





Premiile acordate au fost:

Premiul Cartea Anului – Silvia Beldiman și Sonia Elvireanu;

Premiul Opera Omnia – Dumitru Toma și Gabriel Petric;

Premiul pentru debut – Antonio Doda.




 

Au mai fost acordate premiile:

Premiul pentru poezie – Nicolae Crepcia;

Premiul pentru proză – Dumitru Augustin Doman și Gheorghe Jurcă;

Premiul pentru eseu – Ion Popescu-Brădiceni;

Premiul pentru studii dramatice – Ioan Moldovan;

Premiul pentru literatură destinată copiilor – Rodica Gabriela Chira;

Premiul pentru istorie și critică literară – Ion Buzași;

Premiul pentru traduceri – Casandra Ioan.

 

Domnul Silvan Stâncel, managerul bibliotecii județene, unul dintre organizatorii evenimentului, a făcut o scurtă prezentare a relațiilor scriitorilor cu biblioteca, evenimentele în care au fost și vor fi implicați scriitorii din filială, necesitatea respectării cadrului normativ în această relație complexă.

Scriitorii prezenți au făcut schimb de cărți, au acordat autografe, s-au încurajat și s-au întreținut la un scurt banchet literar.

S-au făcut mai multe fotografii, unele de către membrii filialei, altele de către bibliotecă, ipostazele au fost prezentate pe contului de Facebook al  bibliotecii.

 

Evenimentul Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România este organizat anual de către Consiliul Județean Alba, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

A consemnat C Stancu 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu