luni, 2 septembrie 2024

Hațegul și cărțile, 31 august 2024

 

Hațeg, poezie și muzică

 

 

În data de 31 august 2024 în Sala Festivă a Liceului Teoretic „Ion Constantin Brătianu” din Hațeg, cu ocazia Zilelor Orașului, a avut loc un eveniment cultural, muzică și poezie, cu lansare de carte.

Momentele muzicale au fost susținute cu mult talent de Mihaela și Iulian Maxim, prezentarea evenimentului s-a realizat de către Daria Bendea, a recitat din poeziile cărților prezentate Cristina Părău.



Au lansat cărțile Constantin Păștinaru-Roiu, Existență fără margini, poezii apărute în anul 2024 la Editura Corvin din Deva, precum și Gabriela Botici, Pe strada Gândurilor, sonete, volum apărut la București, Editura Fast Editing în anul 2024. Au fost prezenți mai mulți iubitori ai literaturii și culturii, personalități din cadrul comunității.

Evenimentul a fost organizat prin grija Primăriei Hațeg, făcând parte integrantă din sărbătoarea tradițională Zilele Orașului.

După prezentarea momentului cultural, a luat cuvântul domnul Adrian Pușcaș, primarul orașului, mulțumind participanților, salutând momentul ca unul de referință în istoria locală.

Gabriela Botici și Constantin Păștinaru și-au prezentat pe scurt volumele, au recitat din creațiile proprii, au făcut remarci legate de cărțile prezentate, au punctat proiectele de viitor.

Cartea Pe strada gândurilor a fost prezentată pe larg de scriitorul Constantin Stancu, punctând câteva note de lectură legate de sonetele publicate în volum, plus cadrul mai larg în care cultura este dinamică prin cărțile Hațegului.

Domnul Radu Igna, scriitor, a ținut să remarce poeziile lui Constantin Păștinaru, legătura lor cu rigoarea existenței, latura spirituală fiind bine conturată.

Doamna Cristina Părău a recitat din creațiile celor doi autori. Gabriela Botici a recitat o poezie de Grigore Vieru dedicată limbii române. Au mai intervenit cu note literare legate de creațiile prezentate Badea Rodica, directorul liceului, Raul Constantinescu, fost profesor, pensionar, scriitor, alți participanți.

La finalul evenimentului a avut loc o sesiune de autografe susținută de cei doi autori.

Cei prezenți au făcut fotografii, s-au întreținut, au schimbat opinii legate de cărțile Hațegului.

Fondul muzical a fost susținut de Mihaela și Iulian  Maxim, melodiile aducând o notă romantică și elegantă evenimentelor.

Ulterior, participanții s-au deplasat în centru orașului pentru a urmări programul dedicat sărbătorii locale.

Evenimentul poate fi urmărit:

 https://www.facebook.com/botici.gabriela/videos/1247186456451570


A consemnat C Stancu Hațeg ©

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu